Sarımsaq yeyən insanlara daha bir MÜJDƏLİ xəbər

Sarımsaq yeyən insanlara daha bir MÜJDƏLİ xəbərYeməklərinizə sarımsaq əlavə etmək, xüsusilə 40 yaşdan yuxarı olanlar üçün sağlamlığı heyrətamiz gücləndirən bir strategiya ola bilər.

Lent.az xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, sarımsaq yalnız yeməklərə ləzzətli bir əlavə deyil, həm də xüsusilə 40 yaşdan yuxarı insanlar üçün qidalandırıcı bir güc mərkəzidir.

Dietoloq Liza Endryus, ürək sağlamlığından yaxşı əhval-ruhiyyəyə qədər sarımsağın bir çox faydalarından danışıb.

Mərci şorbası necə bişirilir? - Sağlam və dadlı yemək
Bişmiş yumurta ilə bu 5 qidanı YEMƏK OLMAZ
Kələmdən kotlet – Bu üsulla xırtıldayacaq...
Ürək sağlamlığına gəldikdə, sarımsaq ürək xəstəliyi riskini azaltmaq qabiliyyəti ilə tanınan Aralıq dənizi pəhrizinin təməl daşıdır. Endryus izah edir ki, sarımsağın tərkibində qan təzyiqi və xolesterin səviyyəsini aktiv şəkildə aşağı salan birləşmələr var. İltihab əleyhinə xüsusiyyətləri ürək-damar dayanıqlığını artırır və ürək sağlamlığını qorumaq üçün həyati bir tərkib hissəsidir.

Ancaq sarımsağın faydaları ürəkdən də kənara çıxır. Tədqiqatlar göstərir ki, bağırsaq sağlamlığının təşviqində mühüm rol oynayır, bu da öz növbəsində ümumi sağlamlığa və immunitetə təsir göstərir. İmmunitet funksiyasını gücləndirməklə və xəstəliklərə qarşı həssaslığı azaltmaqla, sarımsaq müxtəlif sağlamlıq problemlərindən qorunmaq üçün sadə, lakin effektiv tərkib hissəsidir.

Bundan əlavə, sarımsaq beyin sağlamlığının qorunmasında, xüsusən də neyrodejenerasiya və iltihabın qarşısının alınmasında əla potensial göstərir. Tədqiqatlar göstərir ki, sarımsaq neyrodejenerasiya və iltihabı azaltmağa kömək edə bilər, bununla da beyni degenerasiyadan qoruyur və xüsusilə qocalmış insanlarda idrak funksiyasını qoruyur.

Bundan əlavə, sarımsaq beyin sağlamlığının qorunmasında, xüsusən də neyrodejenerasiya və iltihabın qarşısının alınmasında əla potensial göstərir. Tədqiqatlar göstərir ki, sarımsaq neyrodejenerasiya və iltihabı azaltmağa kömək edə bilər, bununla da beyni degenerasiyadan qoruyur və xüsusilə qocalmış insanlarda idrak funksiyasını qoruyur.

Maraqlıdır ki, sarımsaq da əhvalınızı yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər. Yeni ortaya çıxan dəlillər onun beyində oksidləşdirici stresslə mübarizə apararaq narahatlıq və depressiyanı azaltmaqda potensial rolunu göstərir. Endryus sarımsağın bütöv faydalarını vurğulayaraq, onun təkcə ləzzətini artırmaq deyil, həm də ümumi sağlamlıq və rifahı təşviq etmək qabiliyyətinə işarə edir.

Endryus belə yekunlaşdırır: "Sarımsaq yalnız yeməklərinizə dad vermir; 40 yaşdan yuxarı insanlar üçün bir çox faydalı xüsusiyyətləri var. Onun çox yönlü olması və çoxsaylı sağlamlıq faydaları onu hər hansı pəhrizə dəyərli əlavə edir, həm kulinariya ləzzəti, həm də qida dəstəyi təklif edir.


BiG.Az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1546   Tarix: 10 mart 2024  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş
Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Rənglər sağlamlığınızın qeydinə qalır

Yeməklərdəki rəngarənglik iştahanı artırır. Elə buna görə də aşpazlar yemək hazırlayarkən daha çox tərəvəzdən istifadə etməyə çalışırlar. Axşam.az xəbər verir ki, tərəvəzlərdəki rəngarənglik sağlamlığa da xeyirlidir. Bənövşəyi. Bu rəngdə olan tərəvəzlər sinir sisteminin sağlamlığı üçün yaxşıdır. Bu rən

30.03.2024 648
.

Həkim məsləhəti: Maqnit qasırğası zamanı səfərə çıxmaq olarmı?

"Maqnit qasırğası zamanı uçuşlar və avtomobil səfərləri xroniki ürək-damar xəstəlikləri olan insanlar üçün əlavə sağlamlıq riskləri yaradır. Onların vəziyyəti kəskin şəkildə pisləşə bilər. Ona görə də müvəqqəti olaraq səyahət etməkdən imtina etməlidirlər". Bunu rusiyalı tibb elmləri namizədi

12.05.2024 290
.

Arzuolunmaz tüklərdən qurtulmağın YOLLARI

Bədənimizi qoruyan tüklər bəzən arzuolunmaz ola bilər. Xüsusilə üz, qol və çənə kimi nahiyələrdə olan tüklər həyatımızda narahatlıq yaradır. Tüklərini ülgüclə götürmək istəməyənlər onu ağartmaqla bu problemdən xilas ola bilərlər. Burada tük ağartma üsulları işə yarayır. Hidrogen peroksid tükləriniz

14.04.2024 852
.

Alimlər Parkinson xəstəliyinin genetik səbəbini tapıblar

Florida Dövlət Universitetinin amerikalı nevroloqları Parkinson xəstəliyinə səbəb olan genetik mutasiya aşkar ediblər. Tədqiqat The Lancet Neurology (TLN) elmi jurnalında dərc olunub. Parkinson xəstəliyi davamlı olaraq irəliləyən neyrodegenerativ hərəkət pozğunluğudur. O, hərəkətsizliyə və tez-tez demensiyay

28.04.2024 465
.

Allergik qidaların uşaqların immunitetinə təsiri AÇIQLANDI

"Hazırda mütəxəssislər allergiya ilə bağlı fikirlərini dəyişiblər". Bu barədə rusiyalı uşaq qastroenteroloqu Yekaterina Yablokova danışıb. O qeyd edib ki, əvvəllər həkimlər və valideynlər allergiyası olan uşaqları məhdudlaşdırmağa, onları demək olar ki, qapaq altında böyütməyə çalışırdılar

24.02.2024 942
.

Səhər qəhvə içmək zərərlidir - SƏBƏB

Mütəxəssislər qəhvə içmək üçün ən yaxşı vaxtın yuxudan oyandıqdan bir neçə saat sonra olduğunu iddia edirlər. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, acqarına çox erkən qəhvə içmək kortizol səviyyəsini artıra və həmçinin həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Həddindən artıq kortizol səviyyəsinin depressiyay

26.02.2024 1195
.

Psixikamıza ən yaxşı təsir edən QİDALANMA NÖVÜ

Alimlər balanslaşdırılmış sağlam qidalanmanı beyin, psixi sağlamlıq və idrak funksiyalarının qorunması üçün ən yaxşı olduğunu bildiriblər. Çünki bu qidalanma növü ən yaxşı nəticələri göstərib. Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin baş müstəqil terapevti, akademik Oksana Drapkina bildirib ki, bu yemək tərzi il

05.05.2024 388
.

Bu dondurmalar zəhərləyir – Necə ayırd etmək olar?

Dondurma ən məşhur yay məhsullarından biridir. Lakin süddən hazırlanan bu məhsul həm də zəhərlənmə potensialı ən yüksək olan qidalar arasındadır. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, dondurmadan zəhərlənməmək üçün bir neçə sadə qaydaya əməl etmək lazımdır. Mütəxəssislər kristallaşan dondurmaları yeməmə

12.05.2024 440
.

İnfarkt riskinizi özünüz ölçün

Həyati orqanların başında gələn ürək bir çox xəstəliklərin əsas səbəbidir. xəbər verir ki, xüsusilə də son illərdə gənclərin belə, infarkt riski xeyli yüksəlib. Mütəxəssislər çox bəsit bir testlə infarkt riskini təxmini şəkildə müəyyən etməyin mümkün olduğunu bildirirlər. Ayrı-ayrı tədqiqatların nəticələr

05.05.2024 737