İftar süfrəsinə hazırlaya bilərsiniz
Axşam.az iftar süfrəsi üçün maraqlı menyular təqdim edir:
Qazan kababı
Ərzaqlar:
400 qram orta yağlı mal əti
Bir ədəd soğan
2 ədəd pomidor
2 ədəd yaşıl bibər
2 diş sarımsaq
Bir çay qaşığı tomat pastası
Bir çay qaşığı bibər pastası
Bir çay qaşığı duz, istiot
1/2 çay qaşığı çili bibəri tozu
4 ədəd badımcan
3 ədəd pomidor
Üzəri üçün:
2 stəkan su
Bir xörək qaşığı tomat pastası, bir xörək qaşığı bibər pastası
2 xörək qaşığı duru yağ, bir ovuc doğranmış cəfəri, duz və istiot
Hazırlanması:
Bir qabda qiymə, doğranmış soğan, pomidor, yaşıl bibər, sarımsaq, bibər və tomat pastası, duz, istiotu töküb qarışdırın. Digər badımcan və pomidoru iki hissəyə yarıya qədər bölün. Qiyməni köftə şəklində düzəldib tərəvəzlərin arasına yığın. Qazana düzün. Başqa bir qabda digər pastaları, suyu və duru yağı qarışdırıb, üzərinə tökün. Vam odda bişirin. Süfrəyə verərəkən üzərinə cəfəri tökün.
Mərcili göbələk şorbası
Ərzaqlar:
2 xörək qaşığı kərə yağı
500 qram göbələk
1/2 ədəd soğan
2 diş sarımsaq
1/2 stəkan mərci
1 litr tərəvəz suyu
1/2 çay qaşığı qarabibər
1 çay qaşığı duz
Tərəvəz suyu üçün:
2 ədəd kök
1 ədəd soğan
4 diş sarımsaq
4 ədəd gül kələmi
2-3 yarpaq cəfəri, şüyüd, keşniş
4 ədəd göbələk
1 ədəd acı quru bibər
1 ədəd dəfnə yarpağı, qara istiot
1,5 litr su
Üzəri üçün:
4 xörək qaşığı zeytun yağı
4 ədəd göbələk
1 diş sarımsaq
1 çimdik duz, istiot
Hazırlanması:
Tərəvəzləri qabığı ilə birlikdə yuyun, ədviyatlarla birlikdə suyu töküb qaynadın. Qaynamağa başlayanda vam odda 1 saat bişməsini gözləyin. Daha sonra suyu süzüb saxlayın. 4 ədəd göbələyi iri dilimlərə bölün. Qalan göbələkləri püre halına gələnə qədər blenderdə əzin. Soğan və sarımsağı balaca doğrayıb yağda qızardın. Üzərinə göbələyi əlavə edib, qovurun. Daha sonra yuduğunuz mərcini tökün. Bir az qarışdırdıqdan sonra tərəvəz suyunu tökün. Mərci bişəndə şorbanı sobadan götürün. Kənarda zeytun yağını, sarımsaq, duz və istiotu qovurun. Şorbanı süfrəyə verərəkən üstünə əlavə edin.
Yoqurtlu keks
Ərzaqlar:
200 qram un
2 yumurta sarısı
100 qram şəkər tozu
35 qram limon şirəsi
50 qram ərik qurusu
10 qram jelatin
420 qram yoqurt
50 qram ərik mürəbbəsi
Hazırlanması:
Bir qab götürüb unu, yumurta sarısını, kərə yağı, şəkər və limon şirəsini qarışdırın. Çox da bərk olmayan xəmir əldə edəcəksiniz. Ərik qurusunu xırda doğrayın və xəmirə qatın. Sobaya qoyacağınız tavaya tökün. Əvvəlcədən isidilmiş sobada 20 dəqiqə bişirin. Hazır olduqda soyumaq üçün kənara qoyun. Jelatini 100 qram suya əlavə edib, şişməyini gösləyin. Sonra odda əriyənəcən isidin. Soyuduqdan sonra yoqurtu bişmiş jelatin və mürəbbə ilə qarışdırın, bişmiş xəmirin üstünə tökün. 1 neçə saat soyuducuda saxladıqdan sonra süfrəyə verin.
BiG.Az Telegramda izləyin instagramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş