Qaraciyəri dağıdan 5 səbəb - Meyvəni az yeyin
B3 vitamini, A vitamin və şirin meyvələrin miqdarını azatlmaqla qaraciyərin sağlamlığını qorumaq olar.
Bakupost.az xəbər verir ki, alman həkimləri qaraciyərin məhv olmasının qarşısını almaq üçün bəzi qrup qidaları gündəlik rasiondan çıxarmağı tövsiyə edir.
İlk növbədə A, B3 vitaminləri, BAD-lar. Bu iki vitaminli qidaları da çox yemək olmaz.
Eləcə də güclü təsir edən ağrıkəsici və ya parasetamol içmək də qaraciyəri zədələyir.
Fruktoza – yəni çiy meyvələr qaraciyər piylənməsinə səbəb olur. 100 qram almada 100 ml şirin qazlı içkidən çox fruktoza var. Fruktoza qaraciyərin düşmənidir.
Son zamanlar içkiyə bağlı qaraciyər piylənməsi və siroz çoxalıb. Alman həkimlər kişilər üçün gündəlik norma 2 qədəh pivə və ya şərab, qadınlar üçün bundan 2 dəfə az norma təyin ediblər.
Bundan artıq miqdarda içmək qaraciyəri sonunda məhv edir.
BiG.Az
Telegramda izləyin
instagramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda PaylaşBir çox xəstəliyi müalicə edən MASAJ
Masaj xidməti bir çox xəstəlikləri sağaldır, Masaj zamanı Təbii yağlardan istifadə olunur, sizin bədənizdə olan oynaq ağrıları, bel ağrıları, baş ağrılarını vaxtında götürür. Dünyada edilən masajların 90 %-i tibbi masajdır. Avropada və Şərqdə həkimlər masajı resept olaraq yazırlar. Masaj inteqtaiv bi
21.06.2022 3401 Hicama haqqında nələri bilirik?
Son zamanlar çox eşitdiyimiz, "hicama", "hacamat" kimi tanınan küpə terapiya müalicə üsulu barədə nələri bilirik?. Apimed təbii üsullar mərkəzində yüksək ixtisaslı (Türkiyədə kurs keçmiş) xanım personal tərəfindən xanımlara və bəylərə Hicama (hacamat) proseduru tətbiq edilir. Prosedu
21.06.2022 6925 Turşunun insan orqanizminə faydaları var
Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifadə olunması tövsiyə olunur. tibbi saytlara istinadən bildirir ki, turşunun qid
15.05.2022 620 Hər gün ayağı şişənlər bunu oxusun
Yəqin ki, hər gün çalışan və oturaq həyat keçirənlərin əksəriyyəti ayaq şişməsi problemi ilə üzləşib. İş gününün sonunda soyunduğunuz ayaqqabınızı geyinməkdə çətinlik çəkirsiniz. Bəs, buna səbəb nədir? Bəzən elə düşünürük ki, ayağın gün ərzində aşağı sallanmış formada olması və ya geyindiyimiz hündürdaba
15.05.2022 558 Qrip zamanı antibiotik tətbiq olunması yanlış yanaşmadır
Bəzən deyirlər ki, qrip olanda antibiotik qəbul etmək xəstəliyi sağaldır. Bu, tamamilə yanlış yanaşmadır. Həkimlər bildirirlər ki, qrip və digər infeksiyaların müalicəsində antibiotik tərkibli dərmanlar təyin edilə bilməz. Həkim-terapevt Yeganə Cəfərova deyib: "Qrip kompleks müalicə və istirahə
15.05.2022 275 Bu 3 içki sümükləri əridib dağıdır
Süd, qazlı içki və qəhvə sümüklər üçün ən təhlükəli içkilərdir. Ona görə ki, bədənə dağıdıcı təsir göstərirlər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Marqarita Koroleva danışıb. "Südün tərkibində faydalı maddələri yuyan turşu komponentlər var. Bu içki qələvi komponentlərlə, yəni çox miqdard
13.05.2022 1174 Çiyələkdə zəhərli nitratın çox olduğunu necə bilməli? - Aqronom
Hazırda çox miqdarda nitratla yetişdirilmiş çiyələklər satışa çıxarılıb. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı aqronom Vladimir Vikulov çiyələyin nitratdan bol olduğunu bilməyin yollarını açıqlayıb. Erkən fəsil çiyələyi hava əlverişli olmadığı üçün istixanalarda müəyyən qatqılarla yetişdirilir
12.05.2022 963 Necə edim ki, xəstələnməyim? - Qızıl tövsiyələr
Dəhşətli virusların yayıldığı dövrdə necə edək ki, orqanizmimiz dözümlü olsun və xəstələnməyək. Bəzi metodları sınayaraq, illərdir xəstəlik nədir bilməyən insanlar var. xəbər verir ki, rusiyalı bloger kişinin 5 ildir xəstələnməməsinin səbəbi olan sirlərini təqdim edir. Çox faydalı olan bu məsləhətlər
11.05.2022 687 Bu yeməkləri ikinci dəfə qızdırmaq ÖLDÜRÜR
Bir çox yeməkləri ikinci dəfə qızdıraraq istifadə edirik. Ancaq mütəxəssislər isə bu fikrin əleyhinədirlər. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər bəzi yeməkləri qızdırmağın ölümə bərabər olduğunu qeyd ediblər. Çünki təkrar qızdırılma zamanı bu yeməklərin faydası kəskin azalır, onlarda ziyanlı maddələ
10.05.2022 1626