Çox gilas yemək təhlükəlidir

Çox gilas yemək təhlükəlidirHəddən artıq çox gilas orqanizmə zərərlidir.

Bakupost.az xəbər verir ki, həkim dietoloq Elena Solomatina kimlərə gilasın zərərli olduğunu açıqlayıb.
Bir dəfəyə 200 qramdan artıq gilas yemək mədə pozulması, allergiya və diabetin kəskinləşməsinə səbəb olur.

Gilasda olan çox miqdar şəkər və lif meteorizm, diareya, qıcqırmaya gətirib çıxarır. Şəkər xəstələri gilas yeyəndən sonra ehtiyatlı olsun, çünki şəkəri qəfil yüksəldir. Eləcə də gilas ciddi allergendir.

"İnsulin dirənci, diabeti olanlar, mədə problemi yaşayanlar, artıq çəkili insanlar gilasdan uzaq durmalıdır. Gilası hər gün yemək olar, amma sağlam insan bir ovucdan artıq yeməməlidir. Gilas insulinə təsir edir. Şəkər xəstələri bu giləmeyvədən cəmi 3-5 ədəd yeyə bilər".


BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 2561   Tarix: 08 iyun 2022  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki...

Son vaxtlar sosial şəbəkələrdə gündəlik zeytun yağı içmək trendi geniş yayılıb. xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, dietoloq Loren Manaker bu vərdişin sağlamlığa real təsirini görmək üçün bir həftə boyunca hər gün zeytun yağı qəbul etməyi sınaqdan keçirib. Manaker zeytun yağının sağlam yağlar v

22.11.2025 486
.

Hicama haqqında nələri bilirik?

Son zamanlar çox eşitdiyimiz, "hicama", "hacamat" kimi tanınan küpə terapiya müalicə üsulu barədə nələri bilirik?. Apimed təbii üsullar mərkəzində yüksək ixtisaslı (Türkiyədə kurs keçmiş) xanım personal tərəfindən xanımlara və bəylərə Hicama (hacamat) proseduru tətbiq edilir. Prosedu

30.11.2025 9014
.

Bir çox xəstəliyi müalicə edən MASAJ

Masaj xidməti bir çox xəstəlikləri sağaldır, masaj zamanı Təbii yağlardan istifadə olunur, sizin bədənizdə olan oynaq ağrıları, bel ağrıları, baş ağrılarını vaxtında götürür. Dünyada edilən masajların 90 %-i tibbi masajdır. Avropada və Şərqdə həkimlər masajı resept olaraq yazırlar. Masaj inteqtaiv bi

03.12.2025 933
.

Hər kəsin faydalı bildiyi banan bu şəxslər üçün təhlükəlidir

Banan dünyada ən çox istehlak edilən meyvələrdən biridir. Ucuzdur, dadlıdır, qabığı ilə birlikdə rahat daşınır, tez enerji verir və kalium, B6 vitamini, lif, C vitamini kimi faydalı maddələrlə zəngindir. xəbər verir ki, bir çox idmançı, uşaqlar və sağlam qidalanan insanlar gündəlik rationuna bananı mütlə

03.12.2025 475
.

Çox addam ciddiyə almır - Ağır xəstəliklərin əlaməti ola bilər

Kəpəyin yaranması təkcə baş dərisinin qıcıqlanması və ya düzgün şampun seçimindəki səhvlərlə bağlı deyil. xəbər verir ki, bu problem bəzən orqanizmdə daha ciddi proseslərdən xəbər verə bilər. Bunu açıqlamasında rusiyalı dermatoveneroloq, dosent Marina Gureyeva deyib. Onun sözlərinə görə kəpəyin ən geni

30.11.2025 479
.

"Covid-19"dan sonra ən yoluxucu virus - Məktəbləri bağladılar

Şimal yarımkürəsində sürətlə yayılan H3N2 virusu artıq Yaponiya və Avstraliyada genişmiqyaslı epidemiyalara səbəb olub. Böyük Britaniyada qrip mövsümü gözlənildiyindən daha tez başlayıb. Yay ayları ərzində bir neçə mutasiyaya uğraması nəticəsində virusun yeni variantı mövcud peyvəndlərə qarşı daha davamlıdı

22.11.2025 447
.

COVID-19 olan insanlara yeni risklər barədə XƏBƏRDARLIQ

Alimlərin təhlili göstərib ki, COVID-19-dan sağalanların ciddi xəstəliklərə tutulma riski iki dəfə çoxdur. -ın xarici mediaya istinadən məlumatına görə, bir insanın koronavirus yoluxması infeksiyadan sonra ən azı üç il ərzində infarkt və insult, o cümlədən ölüm riskini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər

16.11.2025 568
.

İnsan şüuru necə formalaşır? - Alim açıqladı

Şüur və düşüncə yalnız ayrı-ayrı neyronlardan yaranmır, əksinə, beynin qabığındakı dalğavari öz-özünə təşkilatlanmadan əmələ gəlir. Qaynarinfo xəbər verir ki, bu nəticəyə Massaçusets Texnologiya İnstitutunun (MIT) professoru Erl Miller gəlib. O, 30 ildən çoxdur ki, beynin düşüncələri necə formalaşdırdığın

18.11.2025 658
.

Alimlərdən zeytun yağı ilə bağlı XƏBƏRDARLIQ

Alimlər uzun müddət açıq vəziyyətdə saxlanılan zeytun yağının sağlamlıq üçün ciddi risklər yaratdığı barədə xəbərdarlıq edib. Bildirilib ki, mətbəxdə aylarla kənarda qalan, istifadəsiz açılmış zeytun yağı zaman keçdikcə oksidləşir və toksik maddələr əmələ gətirə bilər. Bu birləşmələr xüsusilə ürək v

26.11.2025 573
.

TOP MP3