Bu qidada ölümcül bakteriya aşkar edildi - Masanızda varsa, dərhal atın
Türklərin səhər süfrələrinin vazkeçilməz hissəsi olan küncüt halvası ilə bağlı böyük qalmaqal yaşanıb. Həmin halvanın tərkibində sağlamlığa zərərli maddə aşkar edilib.
Xüsusilə səhər yeməyində 7-70 yaş arası bir çox insanın həvəslə istehlak etdiyi küncüt halvasında insan sağlamlığına zərərli bakteriyalar aşkarlanıb.
Sağlamlığa təhlükə yaradan halvada aşkar edilən Salmonella bakteriyasının istehlakdan sonra 6-72 saat ərzində yüksək hərarət, ishal, ürəkbulanma, qusma, titrəmə, baş ağrısı və qanama kimi əlamətlərə səbəb ola biləcəyi üzə çıxıb.
Almaniyada yerləşən bazar rəflərindəki küncüt halvasında Salmonella bakteriyası aşkar edildikdən sonra şirkətlər məhsullarını geri çağırıb.
Geri çağırılan məhsullar vanil susam pastası ilə hazırlanmış küncüt halvasıdır. 350 və 700 qramlıq paketlərdə təklif edilir. Müayinələrdə bu tarixlə bəzi məhsullarda Salmonella bakteriyası aşkar edilib. (Publika.az)
BiG.Az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Sağlam yaşlanma üçün ən azı 7 saat yatmalısınız
Alimlər yeni araşdırmaları ilə sağlam qocalmaq üçün gündə ən az 7 saat yatmaq lazım olduğunu müəyyən ediblər. xəbər verir ki, alimlər insanların sağlam qocalması üçün gündə neçə saat yatması lazım olduğunu müəyyən ediblər. Araşdırma üçün 2011, 2013 və 2015-ci illərdə 45 və daha yuxarı yaşda olan təxminə
11.11.2024 897 Dərmanları soyuducuda saxlamaq olmaz
Dərmanları vanna otağı və mətbəxdə saxlamaq tövsiyyə olunmur. xəbər verir ki, Biotexnologiya və Sənaye Əczaçılığı kafedrasının dosenti, kimya elmləri namizədi Aleksey Panov dərmanların düzgün saxlanmasının onların effektivliyinə və təhlükəsizliyinə mühüm təsir etdiyini bildirib. O, dərmanların düzgü
23.11.2024 509 Qan qrupuna görə xəstəlik riskləri açıqlanıb
Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxıb və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landsteyner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. "Report" "PlanetToday" nəşrinə istinadən xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tibb və transfuziologiyaya yanaşman
24.11.2024 548 Hansı bağırsaq şişləri ən təhlükəlidir?
Bağırsaqda poliplər, xoş və bədxassəli şişlər yaranır. Hazırda kolorektal onkologiya çox yayılıb. Bağırsaqda şişləri ayırd etmək çox zaman çətin olur. BİG.AZ -a istinadən xəbər verir ki, cərrah Yen Jurdan hansı şişlərin daha təhlükəli olmasını açıqlayıb. "Bağırsağın sağ tərəfindən olan şişləri kolonoskopiyad
27.10.2024 792 Göbələk seçərkən mütləq bunlara diqqət edin - Qida eksperti açıqladı
Azərbaycanda göbələk yığma ənənəsi geniş yayılıb. İnsanların zəhərli gobələkləri tanımaması, və ya düzgün bişirməməsi ölümə belə yol aça bilər. Bəs göbələk seçərkən nələrə diqqət etməliyik?. Mövzu ilə bağlı -A qida eksperti Məhsəti Hüseynova açıqlama verib. O bildirib ki, göbələk zəhərlənməsindən qorunma
03.11.2024 805 Suyun faydaları ilə bağlı söylənilən bu miflər doğru deyilmiş
İçməli su üçün xüsusi norma yoxdur, lakin maye qəbul etmək üçün normalar var. xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq və endokrinoloq Albina Komissarova bildirilib. Onun sözlərinə görə, maddələr mübadiləsini sürətləndirmək üçün səhərlər limonlu su içmək də lazım deyil. Diyetoloq izah edib ki, maddələr mübadiləs
01.11.2024 948 Vitaminlərin qəbulu uzunömürlülüyə necə təsir edir? – ARAŞDIRMA
Vitaminlər metabolik proseslərdə əsas rol oynayır və hüceyrələrin, toxumaların və orqanların sağlamlığını dəstəkləyir. xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, Amerikalı alimlər tərəfindən ABŞ Milli Sağlamlıq İnstitutu tərəfindən aparılan son araşdırma multivitamin əlavələrinin gözlənilən ömür uzunluğun
03.11.2024 691 "Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" - Səbəbi bilindi
"Nə üçün balığı qatıqla yemək olmaz?" sualının cavabı yəqin ki, sizə də maraqlıdır. Ölkə.Az "haber7"yə istinadla xəbər verir ki, çoxları balıq və qatıq birlikdəyeyildikdə qida zəhərlənməsinə səbəb olacağını düşünür. Balıqla qatığın xüsusilə mədə və bağırsaq sağlamlığına mənfi təsi
25.11.2024 1089 Dondurulmuş qidalar hansı hallarda təhlükəlidir?
Hazır qida müasir insanın bir həyat tərzidir. İşin çoxluğu və gündəlik vaxtın məhdudiyyəti insanların sürətli qidalanmasını tələb edir. Qastroenteroloq Emin Qasımov bildirib ki, hazır qidalar mütləq qida dəyərinə görə qiymətləndirilməlidir. İstənilən qidanı hazırladıqdan sonra 2-4 saat ərzində yemə
24.11.2024 401