İmsakda çay içməyin zərərləri
Qara çay bir çoxumuz üçün günün istənilən vaxtında olduğu kimi imsakda da ən çox sevilən içkilər sırasındadır.
Ölkə.Az "haber 7"yə istinadla xəbər verir ki, türkiyəli mütəxəssislər imsakda çay içməyin zərərli olduğunu deyir.
Çay tərkibindəki toksinlər səbəbindən insanın gün ərzində daha tez-tez sidiyə getməsinə səbəb olur.
Araşdırmalara görə, isti içkilər bədəni olduğundan daha isti hiss edir. Çay içdiyimiz zaman bədənimiz normadan çox tərləyir. Ancaq bu tərləmə idmandan sonra yaranan tərlə eyni deyil. Bədəniniz nəzarətli tərlədikcə soyumağa başlayır və üzərinizdəki istilik yox olur.
Yəni çay içmək bədəndəki mayenin itirilməsinə səbəb olur.
"Xüsusilə də tünd çay bədəndən mayeni çıxarır və axşama qədər susuzluğa səbəb olur. Orqanizmdə mayenin miqdarı azaldığından daş xəstəliyinin əlamətləri də artır. İftardan sonra çay içmək olar, ancaq sahurda içməməyi məsləhət görürük", - deyə mütəxəssislər qeyd edir.
BiG.Az
Telegramda izləyin
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255
Facebookda Paylaş
Yazın ilk meyvəsi çiyələyin faydaları
Yaz aylarının ən ləzzətli meyvələrindən biri olan çiyələk sağlamlıq üçün çox faydalıdır. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, A, B və C vitaminləri ilə zəngin olan çiyələk orqanizm tərəfindən asanlıqla həzm olunur. Digər meyvələr kimi vitaminlər, minerallar, lif və antioksidant xüsusiyyətlərə mali
03.04.2025 923 Dəmlənmiş çay bu vaxtdan sonra zəhərə çevrilir
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, dəmlənmiş çayı uzun müddət saxlamaq yaxşı fikir deyil, çünki tez xarab olur. Çinli tədqiqatçılar zərərli birləşmələrin çay dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra onun tərkibində görünməyə başladığını müəyyən ediblər. Səthdə parlaq bir qat yaranarsa, onu vaxtında tökmə
05.04.2025 770 Məşhur həkimdən tövsiyə: Yeməkdən yarım saat sonra için – həm ürəyi, həm də qaraciyəri təmizləyir
Amerikalı tanınmış həkim Dr. Eric Bergin sözlərinə görə gündəlik həyatınıza əlavə edəcəyiniz sadə vərdiş orqanizminizi zərərli maddələrdən təmizləyəcək. xəbər verir ki, söhbət limonlu sudan gedir. Bu təbii içki, xüsusilə yeməkdən sonra qəbul edildikdə, ürək və qaraciyər sağlamlığı üçün faydalıdır. Onu
12.04.2025 780 İnsult riskini artıran vərdişlər
"Beyin insultu – bu, beyin qan dövranının pozulması nəticəsində yaranan təhlükəli və kəskin bir haldır. Bu vəziyyət müxtəlif növ nevroloji əlamətlərə, hətta ölümə səbəb ola bilər". Ölkə.az xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim Olqa Zintseva deyib. Həkimin sözlərinə görə, insult iki növdə olur
25.04.2025 680 Kimlərə qara çay içmək olmaz
Qara çay – dünyanın ən məşhur içkilərindən biridir. O, diqqəti artırmağa, enerjili olmağa və qan xolesterin səviyyəsini azaltmağa kömək edir. BİG.AZ bildirir ki, bütün bu faydalarına baxmayaraq, bu içki hər kəs üçün uyğun deyil. Qara çay tərkibindəki kofein sayəsində insana enerji verir. Onun təsir
23.04.2025 649 "B" vitaminlər qrupu: Nə ilə yaxşı mənimsənilir, nə zaman qəbul edilməlidir?
"B" vitaminlər qrupu maddələr mübadiləsi və sinir sisteminə vacibdir, lakin onların faydalı olması üçün düzgün qəbul qaydalarına əməl etmək lazımdır. -ın -ya istinadla verdiyi məlumata görə, bu barədə rusiyalı endokrinoloq Nataliya Şvedova bəyan edib. Onun sözlərinə görə, "B3" vitamin
13.04.2025 574 Niyə qarabaşaq yarması arıqlamağa mane olur: hər kəsin inandığı MƏŞHUR MİF
Bu cümləni yüz dəfə eşitmisiniz: "Qarabaşaq ye – kilolar əriyəcək". Sosial şəbəkələr bu dənli bitkiyə "yağ düşməni" statusu verən möcüzəvi diyet hekayələri ilə doludur. Amma bəs əgər sizin faydalı səhər yeməyiniz, fərqinə varmadan, məqsədlərinizə mane olursa?. bununla bağlı məlumatlar
10.04.2025 960 COVID-19-dan sağ qalanların diqqətinə
Virus geri çəkilib, lakin getməyib, çünki COVID-19 yoluxanlar sağaldıqdan sonra da immunitet sistemini məhv edir. Sent-Luis Universitetindəki amerikalı araşdırmaçıların yeni məlumatları COVID-19-un nəticələrinə həyəcan verici işıq salır. Almaniyanın "Bild" nəşrinin xəbərinə görə, elm adamlar
27.04.2025 348 Duz depressiya yaradırmış
Duz depressiya və anksiyete riskini 40 faiz artırır. BİG.AZ -a istinadla xəbər verir ki, duzlu yeməklər depressiya və anksiyete riskini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Çinin Sincan Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırma nəticəsində məlum olub ki, yeməklərinə normadan artıq du
17.04.2025 646