İftar süfrəsinə hazırlaya bilərsiniz

İftar süfrəsinə hazırlaya bilərsiniz"İftar menyusu"nu təqdim edirik:

Cənnət şorbası

.

Ərzaqlar:
2 qaşıq kərə yağı
3 xörək qaşığı qarğıdalı unu
1 orta kartof
1 soğan
2 diş sarımsaq
2 stəkan toyuq suyu
4 stəkan qaynar su
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı duz

Üzəri üçün:
2 xörək qaşığı yağ
1 çay qaşığı üyüdülmüş qırmızı bibər

Hazırlanması:
Kərə yağı dərin bir qazanda əridin. Ərinmiş yağa qarğıdalı unu əlavə edin və təxminən 3 dəqiqə qızardın. Qarğıdalı ununa soğan, kartof və sarımsağı əlavə edib 5 dəqiqə daha qovurun.Tərəvəzlərə toyuq suyu və qaynar su əlavə edin və tərəvəzlər yumşalana qədər bişirin. Tərəvəzlər yumşaq olduqdan sonra blenderlə hamarlanana qədər qarışdırın. Bu mərhələdə şorba qatı görünürsə, isti su əlavə edə bilərsiniz.
Şorbanı bir neçə dəqiqə daha qaynadıqdan sonra ocağı söndürün. Ayrı tavada qızdırdığınız yağa qırmızı bibər tozunu əlavə edib süfrəyə verərkən şorbanın üzərinə tökün.

Qarışıq qovurma

Ərzaqlar:
300 qram qırda doğranmış sümüksüz mal əti
1 çay stəkanı zeytun yağı
1 soğan
3 diş sarımsaq
1 çimdik duz
3 dilimlənmiş badımcan
2 yaşıl bolqar bibəri
2 yaşıl balqabaq
1 çimdik kəklikotu
1 çimdik üyüdülmüş qırmızı bibər
1 çimdik qara bibər
1 stəkan rəndələnmiş pomidor
1/2 çay stəkan nar siropu

Hazırlanması:
Əti əvvəlcədən suda bişirin. Bişirmə prosesinə başlamazdan əvvəl soğanı, badımcanı, bolqar bibərini və toxumu olan balqabağını kiçik kublara doğrayın və ayrı qablara qoyun. Sarımsağı incə doğrayın. Əvvəlcə badımcanları azca duzlayın, süzgəcə qoyun və acı suyunu çıxartması üçün 10-15 dəqiqə gözlədin. Böyük bir tavaya bir az zeytun yağı qoyun və orta atəşdə isidin, soğan və sarımsağı yumşalana qədər qovurun. Soğanlar yumşalınca badımcanları ovucunuzla sıxıb tavaya az-az əlavə edin. Hər dəfə badımcan əlavə etdikdə tavaya bir az zeytun yağı əlavə edin. Badımcanlar rəng almağa başlayana qədər bu prosesi yüksək atəşdə davam etdirin. Badımcanlar rəng almağa başlayanda bibər, balqabaq və ədviyyatlar əlavə edin. Bütün tərəvəzlər birləşdirildikdə və qızdırıldıqda, qızardılmış pomidorları və əti əlavə edin və istiliyi minimuma endirin. Yeməyi vam odda 5 dəqiqə bişirdikdən sonra ocaqdan götürün, nar siropunu töküb qarışdırın və süfrəyə verin.

Quru paxlava

Ərzaqlar:
12 paxlava xəmiri
1/2 fincan ərinmiş kərə yağı
1/2 fincan yağ
4-5 xörək qaşığı küncüt
5-6 xörək qaşığı şəkər tozu
1 stəkan qoz (incə üyüdülmüş)

Hazırlanması:
Kərə yağını əridin. Yağ və küncüdü əlavə edib qarışdırın. Piştaxtanın üzərinə 1 ədəd paxlava xəmiri qoyun. Üzərinə küncüd sousunu yayın. Xəmirin üstünə daha 1 parça xəmir qoyun. Eyni şəkildə sousu da tətbiq edin. Son qat əlavə etdikdən sonra sous yayılır, şəkər tozu (təxminən 1,5 xörək qaşığı) səpilir və qoz əlavə edilir. Sonra xəmiri rulon halına salın ki, çox sıx olmasın. Rulon formalı xəmiri 3 barmaq qalınlığında kəsin. Çörək kağızı ilə örtülmüş bir soba qabına qoyun. Əvvəlcədən 180 dərəcə isidilmiş sobada 20-25 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin. Bişmiş quru paxlavanı soyuyandan sonra üzərinə pudra şəkəri səpib, süfrəyə verin.

Axşam.az


BiG.Az
Telegramda izləyin
Maraqlı   Baxılıb: 949   Tarix: 08 aprel 2024  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 051 7028255

Facebookda Paylaş
Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Mebel sifarişi edərkən hansı kriteriyalara fikir verilməlidir?

Mebellər sifarişi edərkən sizi düşünməyə məcbur edən məsələlərdən biri də keyfiyyətli mebel seçməkdir. Keyfiyyətli mebel dedikdə söhbət təkcə istifadə olunan məhsulun davamlılığından getmir. Keyfiyyət göstəricilərinə həm də xarici estetik görünüş, dizayn xətti, funksionallıq, mexanizm, davamlılıq, praktikli

11.05.2025 2387
.

Alimlər tarixin ən uzun miqrasiyasının sirrini açıqlayıblar

Sinqapurun Nanyanq Texnologiya Universitetinin alimləri digər ölkələrdən olan həmkarlarının iştirakı ilə Şimali Asiyadan Tierra del Fueqoya qədər 20 min km-dən çox məsafə qət edib ən qədim köçkünlərin marşrutunu yenidən qurublar. Bu miqrasiya bəşər tarixində məlum olan ən uzun miqrasiyadır. "Report"

18.05.2025 237
.

Nəhəng badımcanların sirri: Rekord məhsul üçün torpağa nə səpmək lazımdır?

Kimyəvi maddələrsiz 700–900 qramlıq badımcanlarla fəxr edən bağbanlar bu məsləhətlərə əməl edir. Badımcan — naz-qəmzəli, lakin minnətdar bir bitkidir. Ukraynalı bağbanlar 800 qramdan artıq olan meyvələr əldə etməyin sınanmış sirlərini bölüşürlər. Məlum olur ki, çox böyük "göyçələr" əldə etmə

11.05.2025 348
.

Piknikə gedəndə bu rəng paltarlar geyinməyin - Gənə yapışacaq

Piknik edərkən bəzi rəngli paltarları geyinməmək tövsiyyə olunur. BİG.AZ -a istinadla xəbər verir ki, buna səbəb bəzi rəngli paltarların gənələri özünə çəkməsidir. Meşə gəzintiləri, pikniklər və açıq hava tədbirləri yay aylarında məşhur olsa da, bu fəaliyyətlər bəzən sağlamlıq riskləri yaradır. Onlarda

14.05.2025 519
.

Gəlindən qaynanasına böyük HÖRMƏTSİZLİK- VİDEO

Sosial şəbəkələrdə yayılan görüntü narazılıq doğurub. xəbər verir ki, sözügedən videoda gəlinin qaynanasına etdiyi zarafat əks olunub. Pəncərəyə çıxan yaşlı qadın aşağı düşmək üçün qoyduğu stula heç cür ayaq qoya bilməyib. Gəlin hər dəfəsində stulu götürərək qadının ayağını yerdən üzüb. Dizləri ağraya

18.05.2025 562
.

Marsda həyat başlayır?-İlon Maskdan sensasion PLAN

"SpaceX" şirkətinin rəhbəri İlon Mask Marsın kolonizasiya proqramı ilə bağlı yeni planlarını gələn həftə ictimaiyyətə təqdim edəcək. xəbər verir ki, bu barədə "Reuters" agentliyi məlumat yayıb. Maskın sözlərinə görə, təqdimat Texasdakı Starbase kosmodromunda baş tutacaq və bu, "Starship"

18.05.2025 317
.

Şahzadə səhvən tanımadığı insanların qapısını döydü

Böyük Britaniya kral ailəsinin üzvü, Sasseks hersoqu Harri Londonda qalmaqallı bir hadisə ilə gündəmə gəlib. Axşam.az xəbər verir ki, o, tanımadığı insanların evlərinin qapısını döyərək köhnə dostunu axtardığını bildirib. Məlumata görə, Harri azı üç fərqli evə yaxınlaşaraq içəri daxil olmağa çalışıb

11.05.2025 627
.

Ən çox atılan qida məhsulları açıqlandı

Beynəlxalq alimlər qrupu tərəfindən aparılan araşdırmaya görə, təbii qida məhsulları daha tez-tez zibilliyə atılır. Lakin bu, həmişə onların xarab olması ilə bağlı deyil, istehlakçıların yanlış qavrayışları ilə əlaqədardır. xəbər verir ki, araşdırma "Journal of Marketing" jurnalında dərc edilib

11.05.2025 423
.

Bütün unlar faydalı deyil: Həmişə uzaq durmalı olduğunuz UN NÖVLƏRİ

Bəzi un növləri zahirən faydalı və ya universal görünsə də, əslində sağlamlığa zərər verə bilər və ya hazırladığınız yeməyi korlaya bilər. Buna görə də bu cür unları mətbəxdən çıxarmaq tövsiyə olunur – xüsusilə qidalanmasına və məhsulun keyfiyyətinə diqqət yetirənlər üçün. bu un növlərini sizə təqdi

18.05.2025 219
.

TOP MP3