Gündə bir stəkan kefir - orqanizminiz necə reaksiya verəcək?

Gündə bir stəkan kefir - orqanizminiz necə reaksiya verəcək?Kefirdə asanlıqla mənimsənilən zülallar, kalsium, B vitaminləri, maqnezium və orqanizmin normal fəaliyyəti üçün zəruri olan fermentlər mövcuddur.

Kefir yalnız bir süd məhsulu deyil, həm də sağlamlığa müsbət təsir göstərən həqiqi funksional məhsuldur. Bu içki qədim dövrlərdən bəri insanlara məlumdur və hələ də balanslaşdırılmış pəhrizin ayrılmaz bir hissəsi olaraq qalır.

Lent.az kefirin bəzi əsas sağlamlıq faydalarını təqdim edir:

İmmunitet müdafiəsini artırır

Kefir təbii probiotiklərdən biridir - canlı faydalı bakteriyalarla zəngin məhsuldur. O, kefir göbələkləri ehtiva edir ki, bunlar kefiran adlı polisaxaridi sintez edir, bu da immun sistemini gücləndirməyə kömək edir. Bu mikroorqanizmlər orqanizmə zərərli bakteriyalar və viruslarla mübarizə aparmağa, bağırsaq müdafiə baryerini gücləndirməyə və immun reaksiyaları tənzimləməyə kömək edir.

Həzm sisteminin sağlamlığını dəstəkləyir

Yüksək probiotik mədəniyyətlər tərkibinə görə, kefir antibiotik istifadəsindən sonra və həzm problemlərində bağırsaq florasını bərpa etməyə effektivdir. O, peristaltikanı yaxşılaşdırır, bağırsaq hərəkətlərini normallaşdırır və qidaların mənimsənilməsini asanlaşdırır. Hər gün bir stəkan içmək şişkinlik, ağırlıq hissi aradan qaldırmağa və həzm proseslərini dərman istifadəsi olmadan normallaşdırmağa kömək edir.

Çəki itkisini təşviq edir

Kefir, bədən quruluşuna diqqət yetirənlər üçün ideal bir məhsuldur. O, yavaşca mənimsənilən zülal tərkibinə malikdir və uzun müddət toxluq hissi yaradır. Bundan əlavə, kefirdə yağların parçalanmasını stimullaşdıran və maddələr mübadiləsini sürətləndirən bioaktiv peptidlər mövcuddur. Onu gecə içmək, kalori baxımından yüksək qəlyanaltılara sağlam bir alternativdir: o, mədəni sakitləşdirir və iştahı sabitləşdirir.

Təzyiq və xolesterini idarə etməyə kömək edir

Kefir, yüksək təzyiqə meyilli insanlar üçün faydalı ola bilər. Araşdırmalar göstərir ki, kəfirdən müntəzəm istifadə arteriya təzyiqini və "pis" xolesterin səviyyəsini azaltmağa kömək edir, çünki kəfir mədəniyyətlərində olan biologiya fəal birləşmələr bu prosesi dəstəkləyir.

Dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır

Kefir yalnız daxili orqanlara deyil, həm də xarici görünüşə təsir edir. Onun davamlı istifadəsi dəriyi təmiz, sıx və parlaq edir. O, bağırsaq fəaliyyətini normallaşdırır və sağlam bağırsaq florası dərinin vəziyyətinə birbaşa təsir göstərir, səpkiləri və iltihabları azaldır. Bundan əlavə, kefir, dəri regenerasiyası üçün faydalı olan süd turşusunu ehtiva edir.


BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 808   Tarix: 14 may 2025  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ölüm riskini dəqiq şəkildə proqnozlaşdıra bilən KƏŞF

Surrey Universitetinin alimləri ölüm riskini dəqiq şəkildə vaxtından əvvəl proqnozlaşdıra bilən beş qan zülalı müəyyən ediblər. "Ölkə.az" xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri PLOS One jurnalında dərc edilib. Böyük Britaniya Biobankında 38.00-dən çox iştirakçının məlumatların təhlili nəticəsind

26.11.2025 491
.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. BİG.AZ -a istinadla xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. Bu barədə Rusiyanın MyGenetics şirkətinin aparıcı elmi işçisi və ekspert şurasını

19.11.2025 672
.

Beynin qocalmasını ləngidən qeyri-adi üç məhsul

Alimlər müəyyən ediblər ki, yaşıl çay, qoz və mankay adlı su bitkisindən ibarət gözlənilməz bir trionun qəbulu beynin gəncliyini qorumağa kömək edə bilər. BİG.AZ xəbət verir ki, mankay dünyanın ən kiçik yarpaqlı tərəvəzidir (təxminən 0,5 mm ölçüdə), kök və gövdəsi yoxdur və su hövzələrinin səthində inkişa

17.11.2025 1478
.

Allergiyanın yaranma səbəbi nədir? Mütəxəssislər əsas amilləri açıqlayır

Hər il milyonlarla insan allergiya simptomları ilə üzləşir və həkimlər bu vəziyyətin getdikcə daha geniş yayılmasını bir neçə əsas faktorla izah edir. xəbər verir ki, allergiya, əslində, orqanizmin zərərsiz maddələri təhlükə kimi qəbul edərək həddindən artıq reaksiya verməsi nəticəsində yaranır. Allergoloqla

24.11.2025 698
.

Həkimlər həyəcan təbili çalır: Malyariyaya qarşı mübarizə dalana dirənib

Uzun illərin nailiyyətlərini məhv edə və səhiyyə sistemlərini həddindən artıq yükləyə biləcək genişmiqyaslı epidemiya təhlükəsi realdır. Qaynarinfo-nun məlumatına görə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) xəbərdarlıq edir ki, malyariyaya qarşı qlobal mübarizə iqlim dəyişikliyi, parazitlərin dərmanlar

05.12.2025 205
.

Qış depressiyasından qoruyan 4 tövsiyə: Kimlər daha həssasdır?

Qışa daxil olarkən günlərin qısalması və günəş işığının azalması ilə birlikdə artan yorğunluq, istəksizlik və yuxuluq qış depressiyasının əlaməti ola bilər. Bəs kimlər daha həssasdır və bu depressiyadan necə qorunmaq olar?. Qaynarinfo xəbər verir ki, türk psixiatr Umut Mert Aksoy dərman istifadəsi olmada

27.11.2025 417
.

Gündə neçə fincan qəhvə təhlükəsizdir? - Həkim xəbərdarlığı

Orqanizmdə kofeinin həddindən artıq toplanması koronar arteriyanın daralmasına və nəticədə miokard infarktına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, kofein qısa müddətdə arterial təzyiqi yüksəldir. Bu xüsusilə hipertoniyası və aterosklerozu olan şəxslər üçün təhlükəlidir, çünki onların ürək-damar sistemin

23.11.2025 546
.

Acı bibər yemək xeyirli imiş

Yeməklərə əlavə olunan acı bibərin metabolizmanı təxminən 5% sürətləndirdiyi sübut olunub. Axşam.az xəbər verir ki, Pensilvaniya Dövlət Universitetinin professorları bununla bağlı araşdırma edib. Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, yeməklərin acılığı artdıqca yemək sürəti azalır və insan daha az yeyir

28.11.2025 437
.

Gündə 15 ədəd püstə yeyin!

Püstə yüksək kalorili və yağlı məhsuldur, lakin ürək-damar sisteminin işini yaxşılaşdırmaq, metobolizmi və maddələr mübadiləsini sürətləndirmək üçün qida rasionuna daxil edilməlidir. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, püstənin tərkibindəki əsas elementlərdən biri B7 və ya biotindir ki, bu da zülallar

19.11.2025 669
.

TOP MP3