DİQQƏT: Bu məhsullar orqanizmi zəhərləyir

DİQQƏT: Bu məhsullar orqanizmi zəhərləyirKimyəvi əlavələr, qlüten (buğda unu, makaron və qənnadı məmulatları) və kofeinlə zəngin qidalar insanın daim yorğun olmasına səbəb ola bilər.

BiG.AZ Publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ginekoloq-endokrinoloq İrina Filatova xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə, məhsulların tərkibində çoxlu sayda müxtəlif kimyəvi əlavələr olduğundan orqanizm bu yolla zəhərlənir.

"İnsanın daim yorğun olması ilə yanaşı üzərinə kimyəvi maddələr də əlavə olunur. Üstəlik indi bütün məhsullara qlüten qatılır. Antibiotiklər də çox istifadə olunur, ona görə də bağırsaq florası pozulur. Bizim əhval-ruhiyyəmiz əslində bağırsaq florasından asılıdır. Uzun müddət tualetə getməsəniz, intoksikasiya baş verir. Siz daim yatmaq istəyirsiniz, apatiya başlayır", - mütəxəssis Ura.ru-ya müsahibəsində izah edib.

Terapevt və qastroenteroloq Alla Ostanina isə bildirib ki, enerji içkiləri və kofeindən istifadə daha da yorğunluğa səbəb olur, ona görə də bu məhsulların istifadəsini azaltmaq məsləhətdir. Onun sözlərinə görə, "Süni enerji"nin qəbulu nəticəsində orqanizm stimullaşdırıcı təsir əldə edir, dopamin ifraz edilir. Bununla belə, dalğalanmadan bir neçə saat sonra özünüzü daha da yorğun hiss edə bilərsiniz ki, bu da letargi və iş qabiliyyətinin azalmasına gətirib çıxarır.


BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq   Baxılıb: 1325   Tarix: 16 oktyabr 2022  

Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666

Facebookda Paylaş
Xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Həkimlər həyəcan təbili çalır: Malyariyaya qarşı mübarizə dalana dirənib

Uzun illərin nailiyyətlərini məhv edə və səhiyyə sistemlərini həddindən artıq yükləyə biləcək genişmiqyaslı epidemiya təhlükəsi realdır. Qaynarinfo-nun məlumatına görə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) xəbərdarlıq edir ki, malyariyaya qarşı qlobal mübarizə iqlim dəyişikliyi, parazitlərin dərmanlar

05.12.2025 267
.

Hər kəsin faydalı bildiyi banan bu şəxslər üçün təhlükəlidir

Banan dünyada ən çox istehlak edilən meyvələrdən biridir. Ucuzdur, dadlıdır, qabığı ilə birlikdə rahat daşınır, tez enerji verir və kalium, B6 vitamini, lif, C vitamini kimi faydalı maddələrlə zəngindir. xəbər verir ki, bir çox idmançı, uşaqlar və sağlam qidalanan insanlar gündəlik rationuna bananı mütlə

03.12.2025 475
.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stress hissini gücləndirir. Həkimin sözlərinə görə bağırsaq və beyin arasında sıx əlaq

06.12.2025 129
.

İnsan şüuru necə formalaşır? - Alim açıqladı

Şüur və düşüncə yalnız ayrı-ayrı neyronlardan yaranmır, əksinə, beynin qabığındakı dalğavari öz-özünə təşkilatlanmadan əmələ gəlir. Qaynarinfo xəbər verir ki, bu nəticəyə Massaçusets Texnologiya İnstitutunun (MIT) professoru Erl Miller gəlib. O, 30 ildən çoxdur ki, beynin düşüncələri necə formalaşdırdığın

18.11.2025 658
.

Ölüm riskini dəqiq şəkildə proqnozlaşdıra bilən KƏŞF

Surrey Universitetinin alimləri ölüm riskini dəqiq şəkildə vaxtından əvvəl proqnozlaşdıra bilən beş qan zülalı müəyyən ediblər. "Ölkə.az" xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri PLOS One jurnalında dərc edilib. Böyük Britaniya Biobankında 38.00-dən çox iştirakçının məlumatların təhlili nəticəsind

26.11.2025 502
.

Çox öskürmək ziyandır

Son günlər yayılan qrip xəstəliyi şiddətli öskürəyin yayılmasına səbəb olub. Axşam.az xəbər verir ki, mütəxəssislər küncüdün öskürəyə müsbət təsir etdiyini açıqlayıb. O, immun hüceyrələrini artırır. E, C və B qrupu vitaminləri ilə çox zəngin olan küncüt güclü zülal qaynağıdır. Onun tərkibində çoxlu lif

03.12.2025 297
.

Kompüter qarşısında uzun müddət oturmağın zərərləri

Son illərdə ofis işçiləri və tələbələr arasında kompüter qarşısında uzun saatlar keçirmək adi hala çevrilib. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş sağlamlığa ciddi təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, həkimlər bildirir ki, uzun müddət oturmaq bel və boyun ağrıları, duruş pozğunluğu, gö

30.11.2025 271
.

Gündə 15 ədəd püstə yeyin!

Püstə yüksək kalorili və yağlı məhsuldur, lakin ürək-damar sisteminin işini yaxşılaşdırmaq, metobolizmi və maddələr mübadiləsini sürətləndirmək üçün qida rasionuna daxil edilməlidir. "Qafqazinfo" xəbər verir ki, püstənin tərkibindəki əsas elementlərdən biri B7 və ya biotindir ki, bu da zülallar

19.11.2025 669
.

Böyrəklərə ziyan olan 5 səhər vərdişi

Səhər yuxudan oyanarkən olan bəzi alışqanlığınız böyrək sağlamlığına mənfi təsir göstərə bilər. Axşam.az xəbər verir ki, mütəxəssislər su içməmək, sidik kisəsini tutmaq, acqarına ağrıkəsici qəbul etmək, məşqdən sonra kifayət qədər maye içməmək və səhər yeməyini buraxmağın böyrək funksiyasını pisləşdirdiyin

23.11.2025 468
.

TOP MP3