Bu yeməkləri 2-ci dəfə qızdırmaq olmaz
Mütəxəssislər yeməkləri təzə halda, bişirdikdən dərhal sonra yeməyi tövsiyə edirlər. Bu zəhərlənmə, həzm problemlərinin qarşısını almağa kömək edir, orqanizmi lazım olan vitamin və minerallarla təmin edir.
Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla xəbər verir ki, hətta soyuducuda saxlanılan hazır yeməklərdə müəyyən dəyişikliklər baş verir ki, nəticədə onların qidalı dəyəri azalır, tərkibində ziyanlı maddələr əmələ gəlməyə başlayır, orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi çətinləşir.
Alimlərin fikrinə görə, bəzi yeməklər var ki, onları qəti şəkildə təkrar qızdırmaq olmaz, soyuq halda yemək daha faydalıdır.
Təkrar qızdırılma zamanı bu yeməklərin faydası kəskin azalır, onlarda ziyanlı maddələr əmələ gəlir. Təkrar qızdırılmış bu yeməkləri yedikdən sonra insanda müxtəlif həzm pozulmaları (köp, qarında ağırlıq, ağrı və s.) meydana çıxa bilər.
Bu xüsusilə hansı yeməklərə aiddir?
1. Çuğundurdan olan yeməklər.
2. Ət və toyuqdan olan yeməklər.
3. Qayqanaq, omlet, bişmiş yumurta.
4. Göbələk.
5. Kartof qızartması, kartof püresi.
BiG.Az
Telegramda izləyin
Sağlamlıq Baxılıb: 1466 Tarix: 21 oktyabr 2022
Şikayətiniz varsa Whatsapp: 077 7125666
Facebookda Paylaş
Ayağınızda bu izlər varsa, diqqət! - Beyinlə əlaqəsi üzə çıxdı
Varikozdan əziyyət çəkən insanlarda demans riskinin daha yüksək olduğu məlum olub. xəbər verir ki, yeni araşdırmada yarım milyon nəfərin sağlamlıq göstəriciləri öyrənilib və damar genişlənməsi (varikoz) olan şəxslərdə demensiya ( beyin fəaliyyətinin zəifləməsi və pozulması) diaqnozu alma ehtimalını
10.05.2025 740 Belə davam etsəniz, tez ÖLƏCƏKSİNİZ – ŞOK
Yeni araşdırmaya görə, oturaq həyat təkcə fiziki sağlamlığa deyil, həm də beynin quruluşuna mənfi təsir göstərir. xəbər verir ki, Vanderbilt Universiteti, Pittsburq Universiteti və Seul Milli Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan tədqiqatda 50 yaş və üzəri şəxslərin oturma müddəti ilə beyin sağlamlığ
25.05.2025 413 Qurudulmuş kolbasaların TƏRKİBİ: Ət hansı halda xərçəngə səbəb olur?
Hisə verilmiş kolbasanın urolitiaz riski barədə xəbərdarlıq edilib. Diyetoloq və psixoloq Nuriyyə Dianova qeyd edib ki, kolbasa təmiz ət və balıqla müqayisə oluna bilməz. İstehlakçıları cəlb edən bir dadı var, lakin eyni zamanda, onun duzluluğu böyrək daşlarının əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər. O, həmçini
25.05.2025 272 Dünyadakı ən təhlükəli 3 qidanın adı açıqlandı
Qidalar həyat üçün vacibdir, lakin bəziləri düzgün hazırlanmadıqda ölümcül nəticələrə səbəb ola bilər. Ölkə.Az NTV-yə istinadla xəbər verir ki, ədliyyə toksikoloqu Castin Brauer zəhərli qidaların ümumiyyətlə iki yerə bölündüyünü söyləyib:. 1. Düzgün hazırlandıqda təhlükəsiz olanlar;. 2. Təhlükəsiz olduqlar
30.05.2025 480 Xərçənglə əlaqəli 5 ŞOK faktor – Siyahıda hamımızın etdiyi bir vərdiş də var
Siqaret və alkoqol istifadəsi, həddindən artıq stress və qeyri-sağlam qidalanma – xərçəngə səbəb ola biləcək bu risk faktorları bir çoxumuza məlumdur. Ancaq bir sıra başqa, çox da tanınmayan, lakin xərçənglə əlaqələndirilən vərdişlər də var. Onların bəziləri gündəlik həyatımızın adi hissəsi ola bilər
11.05.2025 631 Bu məhsullar yüksək təzyiqə FAYDALIDIR
Hipertoniya – milyonlarla insanı təsir edən geniş yayılmış bir xəstəlikdir. Alimlər apardıqları yeni araşdırmada canlı bakteriyalarla zəngin qidaların və azhərəkətli həyat tərzinin yüksək təzyiqli insanlara təsirini araşdırıblar. -ya istinadən xəbər verir ki, tədqiqat zamanı alimlər ABŞ-nin Milli Sağlamlı
23.05.2025 458 Bu dərmanları pulsuz ALACAĞIQ
Azərbaycanda bir sıra dərman vasitələrinin icbari tibbi sığortaya daxil edilməsi gözlənilir. BİG.AZ xəbər verir ki, bu barədə -ın sorğusuna cavab olaraq İcbari Tibbi Sığorta Agentliyindən məlumat verilib. Qurumdan bildirilib ki, ambulator şəraitdə resept əsasında istifadə olunan dərman vasitələrini
11.05.2025 501 Hansını seçmək daha faydalıdır? Cəfəri yoxsa şüyüd?
Cəfəri və şüyüd mətbəximizin ayrılmaz hissəsidir – yeməklərə həm dad, həm də fayda qatır. Amma bu məşhur göyərtilərdən hansı sağlamlıq baxımından daha üstündür? Cavab sizi təəccübləndirə bilər, çünki hər şey o qədər də birmənalı deyil. hansının sizə faydalı olduğunu təqdim edir:. Cəfəri – vitamin v
11.05.2025 480 Kişilər və qadınlarda ürəyin fərqli döyünməsinin səbəbi tapıldı
Ürəyin təbii kardiostimulyatoru olan sinoatrial düyün kişi və qadınlarda fərqli fəaliyyət göstərir. bu barədə -ya istinadən xəbər verir. Qeyd olunur ki, yeni araşdırmalara əsasən, bu fərq ürək ritmini və aritmiya həssaslığını müəyyən edən genetik amillərlə bağlıdır. Ohayo Dövlət Universitetindən Vadi
18.05.2025 497